Hirdetés

Bősz Anett (DK) arra volt kíváncsi, mikor ismerik be végre, hogy Magyarország területén nem építhet atomerőművet olyan ország amelyik háborús agressziót és háborús bűnöket követ el. Mikor jelentik be, hogy ha lesz is Paks2, akkor azt biztosan nem a Roszatom fogja felépíteni, illetve mikor ismerik el, hogy hiba volt Budapestre engedni az „orosz kémbankot”? – tette fel további kérdéseit.

Mikor fogják befagyasztani Vlagyimir Putyin orosz elnök és az orosz oligarchák Magyarországon tárolt vagyonát, mikor ismerik be, hogy az elmúlt 12 év magyar külpolitikája megbukott, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mikor fogja visszaadni a Moszkvában kapott Barátságért érdemrendjét? – tudakolta végül.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy fogalmazott: szégyenletes tartja, hogy „az ellenzék a háború tragédiáját politikai nyerészkedésre használja”.

Azt felelte a politikusnak, hogy Magyarországot az „Önök elődei láncolták hozzá” Oroszországhoz, és teremtettek olyan geopolitikai realitást, amiből a jelenlegi kabinet próbálja a lehető legtöbbet kihozni. A „mi elődeink” a másik oldalon álltak ’56-ban, a barikád másik oldalon harcoltunk a kommunizmus és a szovjet megszállás ellen – szögezte le.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta, elítélik az agressziót, kiállnak Ukrajna mellett, segítik is Ukrajnát, de az ország létbiztonságát senkinek a kedvéért nem hajlandóak kockára tenni.

A képviselő a választ nem fogadta el.