A kormánypártok szerint a szegedi közgyűlés illetékes bizottságának elutasító döntésével egyértelművé vált: Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének van takargatnivalója vagyoni helyzetével összefüggésben. 


Fotó: MTI, Kovács Attila, szerk.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy előző héten a szegedi Fidesz frakcióvezetője vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Botka László polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ellen.
    
Hollik István azt mondta, tették ezt azért, mert számos zavaros információ került elő az elmúlt másfél hónapban Botka László vagyoni helyzetével összefüggésben.
    
Mint közölte: hétfőn reggel a szegedi közgyűlés illetékes bizottsága tárgyalta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást és a szocialisták leszavazták a kezdeményezést. Így most már biztosan állítható, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetével kapcsolatban, és a szegedi MSZP falaz neki – mondta Hollik István.
    
A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor tisztánlátásra lenne szükség, mert továbbra sem egyértelmű, miből vásárolták azt a 25 milliós dzsipet, amivel Botka László felesége közlekedik. 
    
Kitért arra a halastóra és kertrészre is, amit Botka László szintén kifelejtett vagyonnyilatkozatából. Nem egyértelmű az sem, hogy egy vagy két luxusórája van, és a feleségétől kapta-e? – sorolta kérdéseit. 
    
Kérdések vannak, ezeket szerették volna tisztázni – mutatott rá, hozzátéve: Botka László azonban nem akarja, hogy a magyar emberek megtudják az igazságot vagyoni helyzetéről.
    
A KDNP-s politikus a Budapest Park sorsára, esetleges bezárására vonatkozó kérdésre azt mondta: Budapest egy pezsgő és izgalmas város, egyre több fiatal látogatja, köztük egyre több külföldi. Ez többek között a Budapest Parkhoz hasonló szórakozóhelyeknek is köszönhető – mutatott rá, hozzátéve: ő a maga részéről biztosan nem támogatja, hogy bezárják a parkot.

MTI