Péntek délelőtt békéltető tárgyalásra érkezett a II.-III. kerületi bíróságra Helmeczy László. Az ügyvéd rágalmazás miatt perelte be a hírTV Célpont című műsorának két riporterét illetve becsületsértéssel vádolta meg a Civil Kaszinó című véleményműsor szereplőit. Helmeczy mindazok ellenére pereli rágalmazás címén kollégáinkat, hogy korábban már kiderült, valótlanul vádolta a Célpont riportereit azzal, hogy drogfogyasztók.

„A bíróság megkérdezte Helmeczy Lászlót, hogy elfogadná-e a bocsánatkérésünket, erre ő nemmel válaszolt, tőlünk pedig megkérdezte, hogy továbbra is fenntartjuk-e azokat az állításainkat, amelyek akár a Célpontban és más egyéb újságokban is megjelentek, természetesen mindketten azt mondtuk, hogy nem hátrálunk meg” – mondta el Krakkó Ákos.

Krakkó Ákos, Kisberk Szabolcs, Huth Gergely újságírók mellett Boros Bánk Levente politológust is beperelte a hírTV lejáratásában közreműködő ügyvéd. A Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnökét néhány fradista is elkísérte a tárgyalásra.

„Úgy gondolom, hogy Helmeczy László sértett emberként viselkedik, a Ferencvárossal kapcsolatos ügyek miatt, de meggyőződésem, hogy alaptalanul vádol engem, meglátjuk, a bíróság el fogja dönteni végül ” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Miután a zárt ajtók mögött senki sem kért bocsánatot Helmeczytől, ő távozott. Azonban az előtérben tartózkodó szurkolók egyike sértő megjegyzésekkel illette, ezért az ügyvéd kihívta a rendőrséget. Néhány percen belül három járőrautó is érkezett, a rendőrök viszont nem a szurkolókat, hanem a hírTV stábját igazoltatták. Miután mindent rendben találtak, az egyenruhások elmentek.

Helmeczy László előbb a hírTV kamerája miatt nem akart kijönni az épületből sem, majd megunta a várakozást és ügyvédjelöltjével ő is távozott.

(hírTV)