Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) 2020. március 9-én
Hirdetés

A fővárosi közműcégek munkatársai meghökkentő fotóalbumot juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. A képeken Mártha Imre látható, „a budapesti szemétszállítás, a távfűtés, a kertészet, sőt a temetkezés csúcsvezetője, akit a munkatársai Gyurcsány-fiókának gúnyolnak a háta mögött.” Mártha ugyanis „Gyurcsány személyes kedvenceként”, alig 32 évesen (!) kapta meg 2008-ban a csúcspozíciónak számító elnök-vezérigazgatói posztot a Magyar Villamos Műveknél.

„Gyurcsány-fiókaként később sem feledkeztek el róla.” Egy időben nemzetközi multiknál dolgozott, „aztán persze egyenes útja vezetett a Karácsony Gergely-féle bábönkormányzatba.” Itt aztán nagyon fontos posztot kapott: „egyetlen óriási holdingba olvasztották össze a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t, a fővárosi kertészetet, a kéményseprőket, de még a temetkezési vállalatot is.”

A Metropol szerint Mártha Imre luxuséletmódja nagyon hamar beszédtéma lett a fővárosi közműcégek dolgozói közt, ráadásul mintha szándékosan provokálná is a munkatársait. Miközben a cégeknél elbocsátásokra került sor, emberek százai rettegnek kirúgástól (nemrég egyikük interjút is adott erről a Metropolnak), egyenesen megalázónak tartják a cégvezér dicsekvő posztjait a közösségi médiában.

A legnagyobb felháborodást kora ősszel az váltotta ki, amikor Mártha Imre az egyik jach­tozó képre, amin egy lenge öltözetű hölggyel volt látható, ráírta: home office.

Korábban írtuk

„A közzétett posztok tanúsága szerint a Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér nemrégiben a Costa del Solon, a világ milliárdosainak egyik kedvenc méregdrága partvidékén jachtozott. Egyelőre nem tudni, hogy saját tulajdona-e a képen látható hajó, de egy ilyen kategória bérlése is átszámítva napi 1 millió forint körül van a Costa del Solon” – írja a Metropol.

A lap szerint Mártha Imre láthatóan igyekezett úgy fotózkodni, hogy a rajta lévő óra is jól kivehető legyen. Pedig ezúttal „csak” egy nagyjából 1.900.000-es Breitlinget csatolt magára.

„De nem ez volt mostanában a fővárosi cégvezér egyetlen provokatív, a kirúgástól tartó dolgozókat alázó posztja. Alig néhány hete egy marokkói elit luxusszállodából jelentkezett be” – írja a Metropol.

A Mártha Imre által a közösségi médiában közzétett posztokon „gyakran játszik főszerepet egy-egy méregdrága óra. Például ez a 15 mil­liót érő, tényleg csak milliárdosok számára gyártott ­Hublot, amelyik a beszédes Unico King Gold Blue nevet viseli, mert jelentős részben 18 karátos aranyból készült” – olvasható a Metropol cikkében.

A Metropol szerint a fővárosi közműcégek dolgozói mindössze azt szeretnék tudni, hogy miközben a közterület-fenntartótól a Főtávig, a kertészeti vállalattól a kéményseprőkig bocsátottak el embereket, „hogyan élhet ennyire nagy lábon, provokatív módon a közműcégek első számú vezetője?” – fogalmaz a Metropol.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.