Az ORTT utolsó üléseinek egyikén a két szocialista és az SZDSZ-es tag szavazatával született meg a döntés annak ellenére, hogy a Klubrádiónak már van egy fővárosi frekvenciája és az ORTT-nek az egyik nem titkolt célja volt, hogy ezt a frekvenciát a Katolikus Rádió használhassa, miután átállítja sugárzását az elavult középhullámról URH-ra – ismertette a történteket a fideszes testületi tag. A döntéssel Szalai szerint a delegáltak elhallgatásra ítélték a Katolikus Rádiót, mert annak megszűnik a középhullámú frekvenciája, rövidhullámon pedig nem lesz min sugároznia.

Az ORTT fideszes delegáltja a demokrácia arculcsapásának tartja, hogy olyanok döntöttek most, akiknek már nincs is legitimitása, hiszen a választások után el kell hagyniuk az ORTT-t. Ennek ellenére egy hosszú távú, hét plusz öt évre kiható, törvénytelen döntést hoztak, aminek Szalai Annamária a visszavonását fogja kezdeményezni.

Megdöbbenve értesült Tirts Tamás arról, hogy az ORTT baloldali többsége hivatalos távolléte alatt, módosító indítványa és jogszerűen előterjesztett elnapolási indítványa ellenére döntött a Budapest 92,9 MHz frekvencia sorsáról és nyertesnek nyilvánította a Klubrádiót. Az ORTT KDNP által delegált tagja is kezdeményezni fogja a döntés felülvizsgálatát – áll Tirts Tamás közleményében.

A Klubrádió egyik műsorvezetője az SZDSZ volt elnöke, Kuncze Gábor, de Orosz József helyett vezetett már jubileumi adást Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is.

(MNO, hírTV)