Hirdetés

Brenner Koloman (Jobbik) azt tette szóvá, hogy arról szóltak az ígéretek, november 19-én elindul az Integritás Hatóság, de Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke zárt ajtókat talált szombaton, pedig egy nagyon érdekes korrupciós ügyről vitt volna dokumentumot.

Értékelése szerint a kormány vészesen veszélyezteti a magyar polgároknak járó uniós forrásokat. Kezdjék el a munkát, bizonyítsák be, hogy valóban korrupcióellenes ez a hatóság – javasolta.

Kitért arra, hogy az energiabiztonság kiemelten fontos kérdés jelenleg, de a kormány ebben a helyzetben csak azt bizonyítja, hogy nem tud kormányozni.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta, az Integritás Hatóság a kormánytól független szerv, ezért a kormányt számon kérni egy tőle független szerv működéséért meglehetősen abszurd.

Korábban írtuk


Szerinte „jogi egyetemi alapozó tananyag”, ha bármelyik határidő munkaszüneti napra esik, akkor az a következő munkanaptól érvényes, így munkatársak hétfőtől érhetők el a hatóság székhelyén.

Az államtitkár Gyöngyösi Márton akcióját „színtiszta provokációnak” minősítette, szerinte ennek az az oka, hogy a Jobbik elnöke új témákkal akar a hírekbe bekerülni, mert hevessége és átgondolatlan nyilatkozatai miatt számos esetben hozta magát és a Jobbikot kínos, vállalhatatlan helyzetbe.

Hozzátette, a Jobbik döntse el végre, ragaszkodik-e „a kisnyilas gyökereihez”, vagy modern, XXI. századi européer pártként akar pózolni. Azt is kérte, hogy Jobbik a háború helyett álljon a béke pártjára, támogassa a kormány béketörekvéseit.