A személyszállító vasúttársaság célja az akcióban való részvétellel, hogy a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolásával olyan környezetbarát közlekedési alternatívára hívja fel a figyelmet, amely a növekvő autósforgalommal járó kedvezőtlen, káros környezeti hatások csökkentéséhez hozzájárul.

Kedvezményes kerékpár-havibérlet: 15 km felett is 15 km-es árért

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve szervezi a „Bringázz a Munkába!” kampányt, amelynek ideje alatt, áprilisban kedvezményes kerékpáros bérletvásárlási lehetőség várja az utazóközönséget az ország egész területén: mindenki, aki 2011. április 4-május 8. közötti időszakban 30 napos kerékpár havibérlet vált, kedvezményes áron (15 km felett is 15 km-es kerékpár havibérlet áráért, 2630 Ft-ért) vásárolhatja meg. Ez a kedvezmény a GYSEV vonalain is érvényes. Figyelem! Az akciós 30 napos kerékpárbérlet elővételben már az akció meghirdetésétől megvásárolható, (legkésőbb április 9-i kezdő érvényességgel váltható meg!)

Tájékoztatásul: A 30 napos kerékpárbérlet az érvényesség első napjától a következő hónap azonos napját megelőző nap 24:00 óráig érvényes. Pl. április 4. – május 3-ig, április 9. – május 8-ig).

Kilométergyűjtő akció

A BAM honlapján (www.bam.hu) a Közlekedési Naplóban a bringások továbbra is bejelölhetik, ha útjuk során vonattal is utaztak. Azok között, akik legalább hét alkalommal bejelölik a vonat+kerékpár funkciót, bármely belföldi viszonylatra két személy részére szóló 2. osztályú, kerékpárjegyet is tartalmazó, menettérti menetjegyet sorsolunk ki.

A MÁV-START Zrt. prioritásként kezeli a kerékpárszállítást, a hosszú távú fejlesztési program keretén belül célja, hogy minden személyszállító vonaton biztosítható legyen az utasok számára a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás. Ennek megfelelően tavasztól őszig egyre több kerékpárszállító kocsi vagy arra alkalmas térrel rendelkező szerelvény közlekedik az ország több vonalán.

Kerékpár szállítására akkor is van lehetőség, ha a vonaton nincs külön kerékpárszállító kocsi vagy arra kialakított tér, ekkor azokban a 2. osztályú kocsikban szállítható a kétkerekű, amely közvetlenül a vonat elején vagy a végén található. Az utasok kényelmesebb kiszolgálása érdekében a kerékpárjegy elővételben is megvásárolható az ország bármely vasútállomásán vagy menetjegyirodájában, így akár 60 nappal előre is tervezhető az utazás.

A kedvezményes kerékpár szállítási lehetőségekről a személyszállító vasúttársaság honlapján a www.mav-start.hu/kerekpar oldalon találhatók bővebb információk, vagy az utasok érdeklődhetnek a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat vonalán is: a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.