Arról ír a Szauer Péter-féle HVG EUROlogus nevű blogja, hogy Brüsszel főváros regionális kormánya jóváhagyta Pascal Smet európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős baloldali államtitkár azon javaslatát, hogy kétszer 30 000 eurós (tehát kétszer 11 millió forintos) támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours (Tiltott Színek) nevű LMBTQ-lobbiszervezetnek, amely civil szervezetnek állítja be magát – írja az Origo.

Hirdetés

A Forbidden Colours annyira „civil„, hogy idén júliusban a magyar gyermekvédelmi törvény ellen tiltakozott a baloldali Momentum mozgalommal közösen.

Ez a lobbiszervezet a pénzt a Budapest Pride és a lengyel LMBTIQ+ Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül.

„Magától értetődően” a baloldali államtitkár nem a saját fizetését/vagyonát költi a Budapest Pride támogatására, hanem a belga főváros adófizetőinek a pénzét utalja át magyarországi LMBTQ-propagandatevékenységre.

Korábban írtuk

Pascal Smetről amúgy még azt kell tudni, hogy vállaltan homoszexuális.

A külföldi finanszírozás döntésének indokolásában az olvasható, hogy „Orbán Viktor kormánya idén bevezette az LMBTIQ+ elleni propagandatörvényt. Ez a törvény tiltja, hogy az LGBTIQ+-egyenlőségről beszéljenek olyan helyeken, ahol gyerekek tartózkodnak, például iskolákban.„ Azért esett a választásuk a Budapest Pride-ra, mert ők „Magyarország legjelentősebb LMBTIQ+-szervezete. Több száz rendezvénye között szerepel az évente megrendezett Budapest Pride felvonulás, amelyre idén 35 ezren látogattak el.”

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!