Emlékeztetnek: Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg. Ha a brüsszeli bürokraták valóban kezelni akarnák a migrációt, akkor eszükbe nem jutna a tömeges illegális migráció okozta problémákat szétteríteni Európa-szerte.

Hirdetés

Azt írják, inkább segíteniük kellene hazánk erőfeszítéseit, segítség helyett azonban Brüsszel milliárdos büntetések kiszabását tervezi. Miközben Magyarország és Lengyelország mondvacsinált okokból nem kapja meg a neki járó forrásokat, addig Brüsszel migránsonként 20 ezer euróra kívánja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a migránsok szétosztását. Összehasonlításul: Brüsszel hazánknak és a lengyeleknek is csupán 200 eurónyi segítséget nyújt egy ukrán menekült ellátásáért cserébe.

Brüsszel a háború leple alatt, lopakodó jogalkotással ismét azt a szétosztási mechanizmust erőlteti, amely 2015 óta már sokszor elbukott.

Leszögezik: jelenlegi nehéz időkben az uniós vezetőknek az európai emberek érdekeiért kellene küzdenie. Minden erővel azon kellene dolgozniuk, hogy a háborús felek között tűzszünetet érjenek el, hogy béketárgyalások indulhassanak. Brüsszel ehelyett különféle ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát, és azokat a tagállamokat támadják, amelyek elutasítják a háború kiterjesztését, mert a béke pártján állnak, és azokat támadják, amelyek megvédenék a gyermekeket és az illegális migrációtól a határaikat és a népeiket.

„A veszélyes brüsszeli terv, amely a kötelező elosztási mechanizmuson keresztül kívánja szétteríteni a bevándorlókat Európában, egy újabb brüsszeli meghívólevél és bátorítás minden útnak indulni akaró migráns felé: gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely! Vagy mondhatnánk úgy is: Brüsszel az illegális migrációból legálisat csinálna” – zárul az elemzés.

(forrás)

Korábban írtuk