❗️Brüsszel elrontotta a beszerzést, most pedig megpróbálja letagadni a felelősségét ❗️A tények viszont makacs dolgok: az uniós beszerzés lassú és akadozik. Ezt egyre többen kritizálják az EU-ban.

Posted by Hollik István on Tuesday, March 23, 2021

Hollik István kifejtette: az Európai Bizottság szóvivője megpróbálta letagadni Brüsszel felelősségét a vakcinabeszerzés akadozása ügyében. „Csakhogy a bizottság lebukott”, hiszen nyilvánosságra kerültek azok a keretszerződések, amelyeket Brüsszel kötött a vakcingyártókkal – közölte. Hozzátette: ezeken a testület egészségügyért felelős biztosának aláírása szerepel, tehát hiába akarják letagadni, „a felelősség egyértelműen Brüsszelt terheli ebben az ügyben”.

Hirdetés

Úgy vélte, nem véletlen, hogy több nyugat-európai politikus is ostorozza emiatt az EU-t, ráadásul „nem túl finom hangnemben”.

A politikus hangsúlyozta: mindeközben Brüsszel úgy próbálja védeni magát, hogy az orosz vakcinát támadja. Thierry Breton, a bizottság tagja ugyanis kijelentette, hogy az Európai Uniónak nincs szüksége a Szputynik oltóanyagra – fűzte hozzá.

Kiemelte: Magyarországon csaknem 700 ezer ember van már biztonságban annak köszönhetően, hogy olyan vakcinát kapott, amelyet nem az EU, hanem Magyarország szerzett be. „Ezért ne próbálja nekünk bemagyarázni egyetlenegy brüsszeli bürokrata sem, hogy az unióból érkezik elegendő vakcina, és Brüsszel nem rontott el az égvilágon semmit, mert tudjuk, hogy ez nem így van” – fogalmazott Hollik István.

Korábban írtuk