Budai Gyula a feljelentés beadását követően az MTI-nek elmondta: egy olyan hangfelvétel jelent meg a sajtóban, amelyen Fischer László ügyvéd – Kiss László óbudai DK-s polgármester feleségének üzlettársa – arról beszélget egy ismeretlen személlyel, hogy Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, a budapesti 10-es számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltjének hatalmas összegeket emészt fel a választási kampánya.

Hirdetés

A fideszes képviselő – akinek feljelentésében szerepel a beszélgetés leirata – azt állítja: a hangfelvétel alapján megalapozott gyanúja merül fel annak, hogy Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák.

A hangfelvételen ugyanis arról beszélgetnek – írta feljelentésében Budai Gyula -, hogy a kábítószer Spanyolországba érkezik, az értékesítést követően pedig Marbelláról kellene alkalmanként 300-400 millió forintot Magyarországra hozni, amelyből Szabó Tímea választási kampányát finanszíroznák.

A kormánypárti politikus szerint a hangfelvételen arra is több utalás van, hogy milyen módszerrel kell a pénzt Magyarországra hozni az erre vonatkozó jogszabályok kijátszásával. Hozzátette: a felvételen többször elhangzik Patek Gábor neve, aki korábban Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányát szervezte.


A szombaton bemutatott hanganyagon, néhány cégügylet után, Fischer László először arról beszél, milyen sok teendője van párbeszédes Szabó Tímea, a baloldal III. kerületi közös jelöltjének kampánya miatt.

– Van nálam annyi pénz, hogy ezeket ki tudom, amiket, ugye, mert most megy pont a kampány és ez emészti föl a pénzeket. Ugye csináljuk a Szabó Timinek a kampányát, és azért ott, tudod, szórólapok vannak, újságok, f…szom, minden.

– Én most, tudod, ezekből most nagyon kimaradtam – mondja beszélgetőtársa.

– Jah, örüljél neki. Azért tudod, hogy ebben az időszakban kicsit turbulensebb – reagál Fischer László.

Később áttérnek „egy nagyobb dologra”, ami „szabad szemmel jobban látható”.

– Marbellára jönne be a pénz – mondja Fischer –, és valahonnan onnan kéne idehozni. Na most az is felmerült, hogy beülnek kocsiba, de én nem nagyon ajánlottam nekik, hogy elhozzák szárazföldön, mert ugye van a tízezer eurós határ, aztán hogyha véletlenül ott most elkapják, akkor elveszik a pénzt. Az meg nem jó – vág bele a „nagyobb dolog” ismertetésébe a férfi. 

– Nagyjából úgy van, hogy hát kanyaronként ilyen 300-400 millió, inkább négyszáz. Ezek valamit hoznak be a tengerentúlról, nem akarom részletezni. És annak az ellenértékét itt kapják meg – folytatja.

Ezután az üzlet rizikóiról esik szó, mire a beszélgetőtárs megjegyzi:

– Remélem, nem ilyen drog vagy akármi cucc.

– Hát, ne reménykedjél – mondja Fischer. – Ne reménykedjél, az a lényeg, hogy ott van a pénz, és annak ide kell jönnie. Nem fegyver, az biztos. Énszerintem kokain. Szerintem hozzák be kilószámra hajóval, és annak az izéje, ő meg hozza-viszi. 

Fischerék a felvételen megemlítették a szintén jó baloldali kapcsolatokkal rendelkező, Karácsony Gergely mozgalmának plakáthelyeket intéző Patek Gábor mellett Deák Róbert nevét is, vagyis immár egyértelmű, hogy az Anonymous által megnevezett három baloldali férfi jól ismeri egymást.

Korábbi cikkünk ITT olvasható.

Korábban írtuk