Budai Gyula (Fidesz) arról érdeklődött, milyen fővárosi ingatlanügyekben indultak nyomozások. Arról beszélt: hiába állítja Karácsony Gergely főpolgármester, hogy nem született döntés a Városháza műemlék épületének eladásáról, egy nyilvánosságra került dokumentum szerint egy ügynökséget megbíztak az eladással.

Hirdetés

A baloldali fővárosi ingatlanmutyi itt még nem állt meg – tette hozzá, jelezve, két másik ingatlan is „gyanús módon cserélt gazdát”. Lehetne sorolni, hogy mi mindent herdáltak el botrányos kormányzásuk alatt, miközben a nemzeti kormány azon dolgozik, hogy mindezek visszakerüljenek az állam tulajdonába – mondta Budai Gyula.

Válaszában Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: Magyarország demokratikus jogállam, ahol senki sem állat a törvények felett, a magyar rendőrség pedig minden törvényszegővel szemben határozottan fellép.

Közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál 11 ilyen büntetőeljárás van folyamatban, ám a Belügyminisztérium gyakorlata alapján további tájékoztatást nem adhat az ügyben.

Korábban írtuk

Viszonválaszában a képviselő jelezte: ő a múlt héten négy, most pedig egy újabb ingatlan ügyében tett büntetőfeljelentést, és „van még bőven” ügy. Az államtitkár azt közölte, a rendőrség minden szükséges eljárást végrehajt, tevékenysége során pedig pártpolitikától és -befolyástól mentesen jár el.