Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) 2020. március 9-én
Hirdetés

Nagy visszhangot keltett a Metropol cikke a fővárosi köztisztaság, a Főtáv, a kertészet és a temetkezés csúcsvezetőjének luxuséletmódjáról. Azóta újabb bizonyítékok jutottak a Metropol birtokába.

„Egymást érik a lap e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei. Küldtek például fotókat arról, hogy Mártha Imre még nyáron, munkaidőben (!) úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait” – írja a cikk.

A levelek írói állítják, hogy ezek a felvételek olyan napokon készültek napközben, amikor Mártha Imre elviekben dolgozott és nem volt szabadságon. Azt azonban fontosnak tartotta, hogy egy-egy provokatív posztot tegyen ki, megmutatva, hogyan is tölti a home office-ban „swimming pool” mellett a „munkaidejét”.

Forrás: Metropol
Korábban írtuk

Az egyik levélíró a Metropol szerint szó szerint ezt írta:

A tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe

A Metropolhoz eljuttatott dokumentumok szerint a fővárosi közműcégek első számú vezetője, Mártha Imre a Svábhegy egyik legdrágább utcájában, a György Aladár utcában él egy 2240 négyzetméteres vadonatúj villában. A lap szerint a XII. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve ez a ház minimum kétmilliárd forintot ér.

„Az már csak »taktikai húzás« lehet, hogy a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták” – írja a cikk.

Később érkezett néhány újabb meglepő fotó a Metropol szerkesztőségébe. A lap szerint állítólag ezeket is feldühödött budapesti közmű­alkalmazottak készítették, akik megalázva érzik magukat az általuk Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér provokáló gazdagságától. A képek azt bizonyítják, hogy Mártha Imre, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy százmilliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

Forrás: Metropol

„A dolgozók számára továbbra is csak egy kérdés marad. Hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára”, miközben, mint a Metropol írja, embereket bocsátanak el a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál.

A teljes cikk további képekkel ITT olvasható.