Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettessel beszélgettünk a budapestiek és a turisták körében is kedvelt margitszigeti zenélő szökőkútról és a főváros növekvő népszerűségéről.

Képernyőfotó: Demokrata YouTube

– A Margitszigetre mindig is úgy tekintettünk, mint a főváros ékkövére – mondta honlapunknak Szalay-Bobrovniczky Alexandra. A főpolgármester-helyettes hozzátette, az idelátogatók is tapasztalhatják, hogy az egész sziget megújult, mióta a XIII. kerülettől a Fővárosi Önkormányzathoz került néhány évvel ezelőtt.

A margitszigeti szökőkút méltán népszerű látványosság, nemcsak a zene, hanem a „vízre festett” képek miatt is – ezek is megtekinthetők a cikk végén található képgalériánkban.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra elmondta, a budapesti vendégéjszakák és a hozzánk érkező turisták száma is növekszik, ez a tendencia a következő években is folytatódhat. A májusi vendégéjszakák száma meghaladta a 900 ezret, ez jövőre valószínűleg egymillió fölé emelkedik a főpolgármester-helyettes szerint, aki úgy véli, fontos tényező, hogy Magyarország biztonságos ország, ugyanis az elmúlt évek sajnálatos eseményei nagyban átalakították az utazási szokásokat Európa- és világszerte. De hozzájárul a kedvező tendenciához az is, hogy Budapest az elmúlt években párját ritkító átalakuláson, fejlődésen ment keresztül a kormány és a Fővárosi Önkormányzat munkájának köszönhetően.