Az amerikai adatok szerint július 26-án született, de 1954-es és 1956-os születési évvel is ismert, legalább két érvényes útlevéllel rendelkező férfi kamionsofőr volt az Egyesült Államokban, majd angol nyelvet tanított több európai országban, így Litvániában és Magyarországon is.

John D Clark azért szerepelt a Szövetségi Nyomozó Iroda körözési listáján, mert állítólag több mint 13 ezer képet gyűjtött össze kiskorúakról. További gyanú szerint Clark terjesztette ezeket a képeket az interneten.

Clarkot szülőhelyén Kentucky államban 2009 májusában megvádolták gyermekpornográfiát ábrázoló gépek birtoklásával és terjesztésével. A következő nap elfogatási parancsot adtak ki ellene.

Budapesten a XII. kerületi Diana Általános Iskola és Gimnáziumban tanított. Tanítványai ismerték fel, s vették észre, hogy szerepel az FBI listáján.

Clarknak első alkalommal sikerült egérutat nyernie a magyar rendőrök elől, mert egy kollégája értesítette arról, hogy rendőrök érdeklődtek utána. Ezt követően mobilját eldobta, és a lakásába sem tért vissza. Később azonban felismerték, és másodszorra már sikerült őt elfogniuk a rendőröknek.

(InfoRádió)