Büntetett előéletű Malina Hedvig állítólagos támadója – egy szlovák hírportál értesülése szerint. A bőrfejű fiatalt már egyszer elítélték, de fiatalkora miatt nem kellett letöltenie büntetését. A 17 éves fiú és bűntársa nyolc hónappal a Malina Hedvig elleni támadás előtt, 2005 novemberében azért bántalmazott brutálisan egy fiatalembert, mert nem tetszett nekik, ahogy nézett.

A 17 éves Robert Benci felett a Nyitrai Járásbíróság garázdaság miatt azért mondott ítéletet idén februárban, mert 2005 novemberében egy társával együtt az egyik nyitrai buszmegállóban megvertek egy fiatal férfit – mert nem tetszett nekik a tekintete. Benci akkor azért kerülhette el a büntetés letöltését, mert kiskorúnak számított.

Egyébként röviddel azután ítélték el, hogy a privigyei ügyészség leállította az ellene egy másik ügyben: az újfasizmus népszerűsítése miatt folyó eljárást – ismét csak kiskorúságára való tekintettel. E héten hétfőn azonban a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy Benci is részt vett abban a támadásban, amelyet neonáci fiatalok idén október 19-én követtek el civilek ellen a nyitrai Régi Színház előtt. Malina Hedvig állítólagos támadója ellen ebben az ügyben is eljárás folyik – tudta meg Csenger Ferenc, a HírTv pozsonyi tudósítója.

(hírTV)