Európa után kullogunk a munkanélküliek megsegítésében – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Burány Sándor am Montag, 25. Mai 2020
Hirdetés

Burány Sándor (Párbeszéd) azt követelte a kormánytól, hogy az európai országok többségéhez hasonló mértékű forrásokat fordítson a munkahelyek megvédésére, és olyan álláskeresési járadék megteremtésére, amivel a járvány okozta nehéz időszakot át tudják vészelni a munkájukat elvesztő emberek. Szerinte ugyanis Magyarország Európa után „kullog” a munkahelyvédő intézkedések tekintetében: kevés az állami támogatás, az állásukat elvesztők pedig Európa egyik legrosszabb munkanélkülieket ellátó rendszerével szembesülnek.    

Schanda Tamás, az Innovációs és a Technológia Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: Magyarország idejekorán megtette szükséges lépéseket az emberi élet megvédésére, és leszámítva a baloldalt, mindenki összefogott a védekezés érdekében. Kiemelte: a kormány a GDP 20 százalékát jelentő, történelmi léptékű gazdaságvédelmi akciótervet indított, így munkahelyteremtésre és munkahelyvédelemre európai összehasonlításban is kiemelkedő források jutnak.

Ezzel szemben – folytatta – a Párbeszéd javaslatai segélyezésről és alapjövedelemről szólnak, ezek bevezetése viszont államcsődhöz vezetne, emellett a Párbeszéd megnövelné a magyar családok adóterheit és új adóformákat vezetne be. „Önök progresszívnek gondolják magukat, de továbbra is csak nettó kommunisták” – fogalmazott.

Korábban írtuk