Kétmilliárd forintos adósságának negyedét már visszafizette az MSZP, másfél milliárddal azonban még mindig tartozik – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Fotó: MTI, archív, illusztráció



Burány Sándor azt mondta: az adósság rendezéséhez, nehéz helyzetük konszolidálásához nagy lökést ad majd, ha sikerül eladniuk a budapesti Jókai utcában található pártszékházukat, amely üresen áll. Több potenciális vevő is érdeklődik az ingatlan iránt, velük tárgyalnak, és bíznak benne, hogy rövid időn belül üzletet kötnek – tette hozzá.
    
A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy „nem olyan nagy esemény a pártok életében” az eladósodás, amire általában kampány alatt vagy azt megelőzően kerül sor. A Fidesszel is ez történt korábban: a jelenlegi nagyobbik kormánypártnak 2008-ban több mint kétmilliárd forint tartozása volt, amelyet aztán visszafizetett – jegyezte meg, hozzátéve: az MSZP is így tesz majd.
    
Az illegális bevándorlásról szólva Burány Sándor azt mondta: a szocialisták nem bevándorláspártiak, a kvótareferendumról azonban az a véleményük, hogy rossz kérdéssel akarják az embereket az urnákhoz szólítani, aminek a Fidesz politikai pozíciójának erősítése a célja.
    
Az MSZP azt kéri az állampolgároktól, hogy ne vegyenek részt a voksoláson.
    
„Aki otthon marad, az Európában marad” – jelentette ki.

(Forrás és fotóillusztráció: MTI)