Burány Sándor szerint komplex, a szociális válságra is kiterjedő drogstratégiára van szükség.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az MSZP-Párbeszéd szövetség országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján rámutatott: a kőbányai Hős utcában kialakult helyzet oka a szociális válság, emiatt nyúlnak az ott élők droghoz, ezért veszélyeztetik a közbiztonságot.

Az alapproblémát kezelni kell, s nem eltüntetni – emelte ki, hozzátéve: komplex, a szociális válságra is kiterjedő drogstratégiára van szükség, amellyel – szerinte – a Fidesz nem rendelkezik, de nem is törekszik ennek megalkotására.

Ehelyett a legegyszerűbb megoldást választva – a Hős utcaiak akaratával ellentétben – fallal zárják körbe az itt élőket – hangoztatta az ellenzéki képviselő a helyszín közelében tartott sajtótájékoztatóján.

Burány Sándor emlékeztetett arra, hogy Kőbánya önkormányzata mintegy 2 milliárd forint kormányzati segítséget kapott, amelyből az itt élők lakását megvásárolva, minden jogszerűen itt lakó problémáját megoldva számolhatnák fel a Hős utcai „gettót”. Ehelyett több mint 180 millió forintot fizettek valakinek a „falak” építésére – hívta fel a figyelmet.

Az ellenzéki politikus szerint ez elfogadhatatlan megoldás. Ha ez a fal felépül, az az ország szégyene lesz – hangoztatta, hozzátéve, utoljára a második világháború alatt és előtt, a nyilasok és a nácik zártak be így embereket gettóba a lakóhelyükön.

Megoldás helyett kerítés – épülhet a gettó Kőbányán

Gepostet von Burány Sándor am Sonntag, 28. Oktober 2018