Mit keres Kásler miniszter úr a hálószobákban? – tette fel első kérdését Burány Sándor az azonnali kérdések órájában.

Mit keres Kásler miniszter a hálószobámban?

Mit keres Kásler miniszter a hálószobámban?👉 Szóljatok hozzá az országgyűlési felszólalásomhoz, mondjátok el a véleményeteket!

Gepostet von Burány Sándor am Montag, 25. März 2019

Burány Sándor (Párbeszéd) egy olyan orvosi-egészségügyi képzésről kérdezett, amelyet 20 millió forinttal támogatott a szakminisztérium, és amelyben a résztvevőnek vállalniuk kell, hogy nem végeznek mesterséges megtermékenyítést, nem állítanak be fogamzásgátló gyógyszert vagy eszközt, és nem végeznek művi terhesség-megszakítást. Mit keres Kásler miniszter úr a hálószobákban? – tette fel a kérdést. Facebook-oldalán a kérdést meglepő módon már úgy fogalmazta meg: 

Mit keres Kásler miniszter a hálószobámban?

Varga Mihály válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány az elmúlt időszakban 7 milliárd forintot fordított a meddőség kezelésének támogatására és ezt folytatni is a kívánja. Hozzátette: az adott civil szervezet hatáskörébe tartozik, hogy hogyan használja fel a támogatást.

Az elnöklő Hiller István közbecsengetése miatt egy kis közjáték is kialakult Varga Mihály felszólalása alatt, de a helyzet csak fokozódott, amikor Burány Sándor ezt követően tanácsot kért Varga Mihálytól a szex témakörével kapcsolatban: 

Mit ajánl, miniszter úr, azoknak a fiataloknak, akik aktív szexuális életet élnek, de nem szeretnének semmilyen nemi betegséget elkapni? Mivel védekezzenek, ha megmondaná?

A párbeszédes képviselő a közpénzek elképesztő pazarlásának nevezte a szervezet támogatását, a miniszter viszont azzal érvelt: azt szeretnék elérni, hogy azok a katolikus párok kapjanak segítséget és támogatást, amelyek vallási, katolikus alapon közelítenek ehhez a kérdéshez. Varga Mihály Burány Sándor bizarr kérdésére úgy válaszolt, ő nem vett részt a tanfolyamon, így nem tudja pontosan, milyen tájékoztatást, felvilágosítást adtak ott ezzel a kérdéssel kapcsolatban.