A Hír Televízió Célpont című pénteki műsorában bemutatott rejtett kamerás felvételek bizonyították, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő és az önkormányzat által anyagilag támogatott sportszállóban bordélyház működik illetve üzletszerű kéjelgés elősegítése zajlik. Ughy Attila és Lévai István Zoltán, a kerület fideszes képviselői büntetőfeljelentést tettek a kérdésben a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon szombaton.

„Szomorúnak tartjuk, hogy Mester László, a kerület polgármestere mind a mai napig lapít, holott jó egy hete kellett volna tudnia, hogy itt súlyos ügyek zajlanak” – fogalmazott Ughy. A fideszes képviselő úgy véli, az is probléma, ha nem tudott Mester László az ügyről, ha pedig tudomása volt róla, akkor bűnrészes. Véleménye szerint a polgármesternek lépnie kellett volna és megszüntetni a jogellenes eljárást. „Ez a kerület számára egy óriási szégyen” – mondta Ughy Attila. Felháborítónak tartják, hogy szemérmetlenül ebben a sportszállóban helyeztek el a közelmúltban vendégeket, diákcsoportokat, ahol más időszakban prostitúció folyik.

A rendőrségnek a feljelentés megtétele után 72 óra áll a rendelkezésére, hogy eldöntsék, elrendelnek-e nyomozást az ügyben. Lévai István Zoltán úgy véli, elindul az a folyamat, mely során a nyomozóhatóság felméri, hogy megalapozott-e az általuk tett feljelentés. A kerület Fidesz-frakciója a jövő héten határozott lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy ez az állapot megszűnjön, és egy más megoldás szülessen a szálló üzemeltetésére. „Nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy ilyen a jövőben ne fordulhasson elő” – mondta el az MNO-nak Lévai.

Az önkormányzati tulajdonú Sport Club 11 szobás hotelját teljes egészében a Bodnársport Kft. üzemelteti. A tavasszal alapított cég többségi tulajdonosa Bodnár János, aki korábban MSZP-s alpolgármester volt a XVIII. kerületben. Az exszocialista politikus cégének júliusban adta oda tíz évre a sportklub és ingatlanjainak üzemeltetését a helyi MSZP-s vezetésű önkormányzat. A városrész vezetői évi 9 millió forintot is megszavaztak egykori párttársuknak, aki ebből az összegből üzemelteti a futball- és salakpályák mellett a 11 szobás szállót is.

A pénteki Célpontban rejtett kamerás felvételeket mutattak be arról, hogy tiltott kéjelgés folyik a Sport Club 11 szobás hoteljében. A stáb előzőleg lefoglalt egy szobát egy személy részére, majd egy férfi egy éjszakára el is szállásolta magát a hotelban. A vendég arról érdeklődött, van-e lehetőség arra, hogy ne egyedül töltse el az estét. A recepcióst nem lepte meg a kérdés, bemutatott egy hölgyet, aki 15 ezer forintért vállalta volna az egyórás szexuális szolgáltatást. Az aktus nem jött létre, az azonban a rejtett kamerás felvételből is kiderült, hogy a hölgy hosszabb ideje „dolgozik” a szállóban, és nem ő az egyetlen, aki ott űzi az ősi mesterséget. Mint kiderült, egy jelszó bemondásával örömlányok szolgáltatásait lehet igénybe venni.

Bodnár János tagadja, hogy tiltott kéjelgés folyna a szállóban. Szaniszló Sándor, a kerület MSZP-s alpolgármestere csak annyit fűzött hozzá az ügyhöz: óriási botrány lenne, ha egy önkormányzati intézményben ilyen folyna. „Egyszerűen nem engedhetnénk meg magunknak, hogy ez igaz legyen” – tette hozzá.

(MNO)