További érdekesség, hogy a gyilkosság felbujtójának kikiáltott T. Helga eltűnt, napok óta nem elérhető, vélhetően külföldre távozott a támadások elől.

A Cozma-gyilkosság óta már több mint egy hónap telt el, a kérdőjelek száma viszont nem csökkent, sőt, az idő elteltével egyre nőtt. Ami biztos, hogy a rendőrség a tragédia óta öt embert helyezett előzetes letartóztatásba, és előállt a maga verziójával a gyilkosság éjjeléről. E szerint a késelés egy lökdösődésből indult, a táncoló Cozmába belekötöttek az enyingiek, verekedés alakult ki a felek között, ami kint folytatódott az utcán, ahol leszúrták a kézilabdást. A rendőrség az okokról nem ad tájékoztatást, a miértekre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad választ.

Hogy miért pont Cozmával kezdtek el kötözködni a bűnözői csoport tagjai, arra vonatkozólag már több feltételezés látott napvilágot. Először felröppentek olyan hírek, miszerint az enyingiek valakit kerestek, akit összekevertek Cozmával. Ez a verzió egy-két napon belül megdőlt. Ezt követően terjedt el, hogy a banda tagjai a védelmi pénz miatt érkeztek Veszprémbe, a háttérben a Patrióta lokál feletti hatalom megszerzése áll. A harmadik verzió egy nőről szólt, e szerint Cozmát B. Tamás hívta ki, mert a kézilabdás megpofozta testvére barátnőjét, T. Helgát.

„Hogy bosszúállás volt, azt kötve hiszem, bár tény, hogy ilyen jellegű megtorlás ritkán, de előfordul. Egyszer például az egyik alvilági vezető barátnőjét a kidobók inzultálták az egyik szórakozóhelyen. A diszkóban egy hét múlva megjelent 5 csuklyás, akik csúnyán megverték a portásokat. Ez azonban inkább kivétel, a Cozma-gyilkosság esetében másról lehetett szó” – mondta el a STOP-nak egy férfi, aki korábban maga is alvilági körökben mozgott, és jól ismeri a maffia által alkalmazott módszereket.

Ugyanezt erősítette meg a Veszprémi Naplónak egy volt bandatag. A férfi szerint „Sztojkáék nem véletlenül jöttek Veszprémbe. Idehívták őket, a banda nem mozog csak úgy kedvtelésből. Találkozójuk volt, valamilyen üzleti megbeszélés. Valaki itt terjeszkedni akart, befenyíteni a Patriótát vagy más helyeket.”

(STOP)