A bukaresti Gazeta Sporturilor szombati különszámában adta közre azt a riportot, amely szerint egy hónappal ezelőtt Veszprémben egy helyi vállalkozó megrendelésre fenyítették meg Marian Cozma kézilabdázót egy korábbi nőügy miatt. A lap azt állította: bár a megbízás eredetileg csak a sportoló megfélemlítésére szólt, Cozma és társai ellenállása miatt a dulakodás váratlanul késelésbe torkollott.

A riport megnevezte ennek a verziónak a szereplőit is, eszerint a veszprémi T. Helga, aki korábban rövid szerelmi viszonyt folytatott Cozmával, a gyilkosság éjszakáján szóváltásba keveredett a Patrióta lokálban a sportolóval, aki felpofozta őt. Erre válaszul T. Helga jelenlegi barátja B. Csaba, valamint annak testvére, a megyeszékhelyen jól ismert vállalkozó, B. Tamás bosszúból telefonon a helyszínre rendelték az enyingi Sztojka Ivánt és csapatát, hogy regulázzák meg Cozmát.

Dr. Kardos Éva, a hírbe hozott veszprémi vállalkozó ügyvédje a Népszabadság kérdésére közölte: az ügyfelét érintő összes lényeges kérdésben a román sportlap állításai hamisak, sem a valóságnak, sem pedig a nyomozás eddig nyilvánosságra került eredményeinek nem felelnek meg. Az újságban tényként közöltekből csupán annyi igaz, hogy a vállalkozó azon az éjszakán a Patrióta lokálban tartózkodott, és később – mint valamennyi jelenlévőt – a rendőrség tanúként őt is kihallgatta.

Kardos Éva azt mondta: ügyfele semmilyen összefüggésbe sem hozható a Cozma-gyilkossággal. Így a román napilapban közölt információk közül cáfolta például, hogy a vállalkozó vagy a testvére hívta volna a helyszínre az enyingi romákat, nem tud olyan incidensről sem, ami Cozma és T. Helga között történt volna, a gyilkosságról is csak a tragédia után szerzett tudomást, mivel egész végig a lokál legfelsőbb szintjén található koktél-bárban tartózkodott. Kardos Éva szerint ügyfele semmilyen módon nem akart ártani Marian Cozmának, erre egyébként nem is lett volna oka.

Ugyancsak cáfolta többek között, hogy a vállalkozó egyezséget kötött volna a rendőrséggel, hogy ő adta volna fel a körözött Raffaeléket, vagy hogy ő szállította volna Budapestre az autójával a gyilkosság után Sztojka Ivánt és társait.

Kardos Éva közölte, természetesen jogi lépéseket tesznek az írást megjelentető román sportlappal szemben, azt pedig még fontolgatják, hogy rágalmazás miatt indítsanak-e büntetőeljárást azokkal szemben, akik kész tényként közölték a román újságban megjelent alaptalan vádakat.

A román lapban megnevezett T. Helga egyébként már vasárnap több orgánumban is cáfolta a cikk valamennyi állítását, így például közölte, hogy nem volt viszonya Cozmával, sőt, nem is ismerte a sportolót, így aztán az állítólagos felpofozásáról szóló információ is hamis. T. Helga hozzátette, becsületsértésért és rágalmazásért feljelentést tett a rendőrségen.

(nol.hu)