Egy román televízió nyilvánosságra hozta a veszprémi Patrióta Lokál biztonsági kameráinak felvételét. Ezen látszik, ahogy Marian Cozmát, a Veszprém kézilabda-csapatának játékosát kirángatják a szórakozóhelyről.

A Vas Gereben utcai Patrióta Lokálban szórakozott a Veszprém több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, de a verekedők időközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát.

Az összetűzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megműteni, a horvát Ivan Pesic-et pedig vesén szúrták, állapota azonban már nem életveszélyes.

Egy-másfél héten belül kiadhatják a magyar hatóságoknak azt az Ausztriában elfogott két férfit, akik összefüggésbe hozhatók a gyilkossággal.

A Veszprém Megyei rendőr-főkapitány az InfoRádióban elmondta: egy harmadik gyanúsítottat is keresnek, ő feltehetően Magyarországon tartózkodik. Sztojka Iván elfogására külön nyomozócsoport alakult. Bolcsik Zoltán hangsúlyozta: valamennyien büntetett előéletűek. Hozzátette: szinte biztos, hogy rajtuk kívül nincs több elkövetője a rendkívül súlyos bűncselekménynek.

(InfoRádió)