Már 23 személyt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy valamilyen büntetőjogi felelősség terheli őket Marian Cozma veszprémi meggyilkolásában, miután a február 8-án történtekkel összefüggésben szerdán újabb öt embert gyanúsítottak meg csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével – tudtuk meg Váradi Piroskától, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A gyanúsítottak közül jelenleg 13-an vannak előzetes letartóztatásban: őket – egyebek között – társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó és súlyos testi sértéssel, valamint bűnpártolással gyanúsítják.

A szabadlábon védekező tíz személyt, köztük a most felelősségre vontakat is, főként csoportos garázdasággal, illetve bűnpártolással gyanúsítják.

A rendőrségi szóvivő nem adott tájékoztatást a részletekről. Információink szerint a most meggyanúsított öt férfi tagja volt annak a 25 fős társaságnak, amely a bűncselekmény éjszakáján Enyingről érkezett a veszprémi Patrióta lokálba.

Ők a szórakozóhely előtti késelés során a tényleges elkövetők, valamint a sértettek – Marian Cozma, továbbá az akkor súlyosan megsérült két másik veszprémi kézilabdázó – köré állva megakadályozták, hogy bárki a megtámadottak segítségére siethessen.

(nol.hu)