Fotó: Alapjogokért Központ, Facebook
Hirdetés

Az Alapjogokért Központ bejegyzése szerint Szánthó Miklós Texasban kijelentette: „alapjaiban átalakuló világunkat vagy egy újfajta, zavaros szocializmus fogja uralni – jöjjön az akár keletről, akár nyugatról -, vagy mi, konzervatívok”.

A budapesti CPAC Hungary-t is megrendező központ vezetője úgy vélekedett, hogy a mostani háborús helyzetből „az egyedüli kiút a béke, de ehhez jobboldali győzelmekre van szükség világszerte”.

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint „csak a jobboldal tudja garantálni a nemzet biztonságát, méltóságát, a józan észt és a realista külpolitikát, ezért kell közösen együtt dolgoznunk, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását”.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy a magyarok első kézből ismerik a kommunizmus bűneit; „ez volt az eredeti eltörlés kultúrája, azaz a »cancel culture«, felszteroidozva”. Szánthó Miklós szavai szerint „a kommunista nem vész el, csak átalakul; ezért ki kell mondanunk: amit progressziónak nevezünk, azt inkább igazi nevén kell hívni: marxizmus”.

Korábban írtuk

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte: három évtizeddel azután, hogy Közép-Európa felszabadult a kommunista elnyomás alól, ismét a szocializmus fenyegetésével kell szembenézni.

Hangsúlyozta azt is, hogy az újbaloldal társadalomromboló törekvéseinek súlyos biztonságpolitikai következményei is vannak. Erre példaként említette, hogy a politikai korrektség jegyében átírják a történelmet, lerombolják a nemzeti büszkeséget, a családot és elszakítják a nyugati társadalmakat kulturális gyökereitől.

A jogi elemző intézet bejegyzése felidézte, hogy az Alapjogokért Központ és a CPAC-et szervező Amerikai Konzervatív Unió együttműködése évekre nyúlik vissza. Az első amerikai CPAC-et 1974-ben rendezték, Európában az elsőt, a CPAC Hungary-t – a Központ és az ACU együttműködésében – idén Budapesten tartották – emlékeztettek.