Cs. István azt mondja, a gyilkosságok előtt fel sem merült benne, hogy társai mire készülnek. „Ők azt mondták nekem, hogy egy ilyen vadászat jelleggel fogunk menni, sok mindenbe, részletekbe nem mentünk bele. Nem mondtak nekem el dolgokat” – mondta a Tényeknek.

Arról is beszélt, hogy sok dologra nem emlékszik, az viszont, amit a Tiszalöki eset után meséltek neki, hogy az egyik áldozattal hogyan végeztek, megmaradt benne. „Ahogy kilépett az illető az ajtón, célozni is alig célzott, lőtt és annyit hallott, annyit mondott az illető, hogy jajj. Ennyit mondott, hogy jajj, és összeesett.”

A férfi korábban katona volt, Koszovóban is szolgált. Majd miután leszerelt a katona biztonsági hivatalnak jelentett. Úgy fogalmazott: „volt olyan, hogy kérdeztek személyekről, én válaszoltam”. Azt, hogy pontosan kikről tett jelentést, nem árulta el. Úgy tudni, a debreceni szurkolótáborról és a tévé ostromban résztvevőkről kérdezhették. És később a tiszalöki támadásról is. Ő azonban nem árulta el, hogy benne volt. Amikor ezt elmesélte társainak, a többiek arra is gondoltak, hogy megölik a kapcsolattartóját.

Azt mondta: neki is többször mondták, hogy ha feljelenti őket, végeznek a családjával is.

A Nemzeti Nyomozóiroda Cs. Istvánnal együtt négy embert vett őrizetbe, és azt mondták, hogy rajtuk kívül senki sem vett részt a támadásokban. Ez azonban a férfi szerint elképzelhetetlen. Szerinte – ahogy fogalmazott – „egy ilyen dologhoz biztos, hogy kellenek anyagi támogatók. Szerintem voltak. Illetve vannak olyan emberek, akik nincsenek bent”.

A vágatlan interjút megtekintheti a tv2 honlapján.