Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalos Facebook-oldalán reagált a Népszava mai számában Csaba László professzorral megjelent interjú egy részletére.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Csaba László az interjúban egy, a CEU-val kapcsolatos kérdésre így válaszolt:

Gulyás Gergely állítólag feltette a kérdést egy korábbi Fidesz frakcióülésen: ha szemernyit sem ártott a Fidesznek, amikor a vizes VB idején eltűntek a sorosozó plakátok az utcákról, akkor miért kell újrakezdeni a kampányt ellene? „Minek nekünk az öreg zsidó akkor?” – hangzott a kérdés. Mire Orbán válasza állítólag az volt: „Mi is gondolkoztunk ezen elvtárs, de augusztus van és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros”.

Gulyás Gergely az állítást a következőképpen cáfolja Facebook-oldalán:
1.) Soha ilyen beszélgetés – sem a Fidesz frakció ülésén, sem máshol – jelenlétemben nem hangzott el.
2.) A valótlan állítás sértő a Fidesz-frakció közösségére, és valamennyi tagjára – különösen a miniszterelnökre – és rám is.
3.) Lehetséges, hogy ez a stílus – emberek vélt vagy valós származása alapján történő minősítése – megengedett vagy akár természetes Csaba László barátai körében, illetve oktatói közöségében, a CEU-n, de elképzelhetetlen a Fidesz bármely testületében.
4.) Soros Györggyel a magyar kormánynak számtalan fontos vitája van. Ő támogatja a bevándorlást, mi ellenezzük. Ő előszeretettel avatkozik be az egyes államok belpolitikájába, mi az állami szuverenitás pártján állunk. Az ő tőzsdeügyletei dollármilliárdokban mérhető károkhoz vezettek több államban, szerintünk fel kell lépni a független országok gazdaságában óriási nemzetgazdasági károkat okozó spekulánsok ellen. Soros György egyetlen esetben számíthat a magyar kormány védelmére: ha bárki származása miatt támadja.

”Ha Csaba László professzorban maradt még valamennyi az őt egykor jellemző eleganciából, akkor a minden alapot nélkülöző, valótlan és sértő rágalmai miatt haladéktalanul elnézést kér„ – zárul a Facebook-kiírás.