Magyarország a migránsválság kezdete óta egymilliárd eurót költött határvédelemre. Indokolt ezért, hogy azon szervezetek, amelyek a határvédelmi kiadások aránytalan növekedését eredményező illegális magatartást támogatják, hozzájáruljanak a tevékenységükből fakadó közös terhek viseléséhez – mondta a Demokratának Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Extrém szövetség

Bombaként robbant a hír, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Simicska-médiabirodalom embereivel és Vona Gáborral, a Jobbik elnökével találkozott. Egyelőre minden érintett tagadja a Jobbik–LMP-szövetséget, pedig Simicska Lajos két éve pontosan ugyanilyen előzmények után hálózta be a Jobbikot.

Igazságos növekedés

Messze kell visszamenni az időben, hogy olyan sikeres időszakot találjunk Magyarország történelmében, amilyet most, hét-nyolc év óta él. Bő száz évvel biztosan vissza kell menni, a dualizmus korába, akkor volt ilyen lendületben az ország. Egy jelentős különbség azonban még ebben az esetben is a ma felé billenti a mérleg nyelvét, szuverén Magyarország akkor a kiegyezés minden jogászi bravúrmutatványa ellenére sem volt, a világban elfoglalt helyét nagyhatalmi kényszerek határozták meg – hogy milyen erővel, azt Trianon megmutatta.

Paradigmaváltás előtt

A CDU–CSU pártszövetséggel és az SPD-vel két fuldokló kapaszkodik egymásba, akik felett már eljárt az idő. Csak a végzetüket akarják közösen késleltetni. A látszatdemokrácia a végéhez közelít – mondta a Demokratának Hansjörg Müller, az AfD-frakció parlamenti ügyvivője.

A Demokrata január 31-től kapható az újságárusoknál.