A fideszes politikus a lapnak arra reagált, hogy a főpolgármester december 5-én a Facebookon tette közzé, hogy „Védett területté fogjuk nyilvánítani a Szalamandra-völgyet, a Budaliget és Solymár közötti utolsó még be nem épített keskeny erdőt!”.

Hirdetés

„A Mocsárosdűlőn az égvilágon semmit nem védtek meg, ugyanis az a változtatási tilalom van érvényben, amit én rendeltem el” – mondta az újságnak Bús Balázs. Hozzátette: a főpolgármester csak 650 ezer négyzetméter megvédéséről beszél a Mocsárosdűlőnél, ami a teljes terület kétharmada. Emlékeztetett arra, hogy az óbudai Fidesz-frakció hetekkel ezelőtt benyújtotta a Mocsárosdűlő megvédésére irányuló előterjesztést. Ezután Szkaliczki Tünde momentumos frakcióvezető kezdeményezte, hogy vegyék le napirendről az ügyet, amelyet megszavazott a többség.

A második kerületben lévő Szalamandra-völgy megmentését Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz frakcióvezetője jó kezdeményezésnek tartja. Gór Csaba reméli: ez a fővárosi kezdeményezés jobban sikerül, mint a Mocsárosdűlő esetében – a politikus ezzel az ügyben napvilágra került hangfelvételekre célzott, amelyen a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszél, hogy a védett területen több százezer négyzetméteren ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák.

Korábban írtuk