Gyurcsány Ferenc és a szocialisták mindig csak elvettek a családoktól – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bemutatott egy Ők szavaztak a magyar családok ellen feliratú, MSZP-s és DK-s politikusokat ábrázoló tablót.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A kereszténydemokrata képviselő úgy fogalmazott: az MSZP és a DK meghatározó politikusai kormányon és ellenzékben egyaránt a családok ellen szavaztak.

Amikor Gyurcsány és a szocialisták kormányoztak, a családok voltak a megszorításaik első számú célpontjai – mondta. Elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, megszüntették a hároméves gyest, elvették az otthonteremtési programot, továbbá bölcsőde-, óvoda- és iskolabezárásokkal, valamint folyamatos adóemelésekkel nehezítették a gyermeket nevelő családok életét – sorolta.

Nacsa Lőrinc hozzátette: az MSZP-sek és a DK-sok az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket, köztük a családi adórendszer bevezetését, a kétgyermekesek családi adókedvezményének további emelését, a gyed extrát, a hároméves gyest és a családi otthonteremtési program bevezetését sem.

Most a családvédelmi nemzeti konzultációt támadják – folytatta a szóvivő -, sőt „egyes képviselők odáig mennek, hogy nyíltan összetépik a konzultációs ívet, ahogy ezt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette”. Mások pedig nyíltan kimondják – „ahogy ezt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is tette” -, hogy ők Magyarország jövőjét a migránsokban képzelik el, és nem a magyar családok támogatásában – jegyezte meg.

Nacsa Lőrinc szerint az ellenzék ha tehetné, most is elvenne a családoktól, és a migránsoknak adna.

A Fidesz-KDNP-nek a család az első, ezért mindenkit arra kérnek, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt, küldje vissza a konzultációs ívet, és válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat – közölte a politikus.

A munka törvénykönyvének tervezett módosítása elleni ellenzéki és szakszervezeti tiltakozásra vonatkozó kérdésre a szóvivő azt felelte: a módosítással azt szeretnék elérni, hogy aki többet akar dolgozni, és ezáltal több pénzt akar keresni, az elől lebontsák a bürokratikus akadályokat.