Fotó: koronavirus.gov.hu
Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 14742 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2036390-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 108, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47191-re emelkedett. A gyógyultak száma 1945910, az aktív fertőzötteké 43289.

Jelenleg 1251 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1811-en vannak.

Azt írták, hogy a fertőzöttek száma a megelőző héthez viszonyítva tovább csökkent. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges további intézkedéseket hoz – tették hozzá.

A kormányzati portálon felhívták a figyelmet arra, hogy aki Moderna vakcinával szeretné magát beoltatni, annak érdemes sietnie, mert már az utolsó adagokat kezdték el felhasználni az oltópontokon és a háziorvosoknál.

Miután a Moderna elfogy, háromféle oltóanyag marad az oltópontokon: Pfizer, Sinopharm és Janssen – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma
Korábban írtuk