Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Előtér a karcagi Malom szállóban az avatás napján, 2021. december 1-jén

Bodó Sándor a Malom szálló átadásán azt mondta, a kormány, az önkormányzatok és a vállalkozások összefogásával megvalósuló beruházások célja egyrészt, hogy komfortos körülményeket biztosítsanak a munkavállalóknak, másrészt, ne maradjanak torzón elhagyott ingatlanok a városok frekventált helyein.

Hirdetés

A nyolcvan fő elhelyezésére alkalmas karcagi Malom szállót egy volt hántolóüzemi központ helyén alakították ki nettó 306,5 millió forint költséggel, amihez 213,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a kormány. A beruházással négy új munkahelyet hoztak létre – ismertette az államtitkár.

A térség gazdasági helyzetére utalva azt mondta, Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasági növekedése a 2010-es kormányváltás óta gyorsabb ütemű volt a nemzetgazdasági átlagnál.

A megyében foglalkoztatottak száma ebben az időszakban 140 ezerről 158 ezerre nőtt, a foglalkoztatási ráta 54,1 százalékról 67,6 százalékra emelkedett, miközben a munkanélküliek száma 16 ezerről 10 ezerre csökkent – jelezte Bodó Sándor.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy az eddig Karcag kapujában, a vasútállomás mellett éktelenkedő, omladozó irodaépület helyén alakította ki a hotel színvonalú munkásszállót a Szatmári Kft. Örömét fejezte ki, hogy immár nem csak tulajdonosa, hanem gazdája is van a területnek.

Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányhivatal kormánymegbízottja azt mondta, ha Magyarország kormányával egy cégcsoport együtt kíván dolgozni, akkor olyan csodák születnek, mint a most átadott Malom szálló.

Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP), Karcag polgármestere is azt hangoztatta, hiába a kormányzati akarat, ha az nem találkozik a piac igényeivel, akkor nem születnek ilyen beruházások.

Szatmári Zoltán, a Szatmári cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője jelezte: a beruházás eredményeként 80 személyes, hotel körülményeket biztosító munkásszállás jött létre.

A kétszintes Malom szálló 18 kétágyas, 14 háromágyas szobával, illetve egy betegszobával és egy akadálymentesített szobával rendelkezik. Lehetőség van főzésre, étkezésre, személyes holmik mosására is – ismertette Szatmári Zoltán.

A cégvezető reményét fejezte ki, hogy a beruházás vonzóbbá teheti Karcagot a betelepülni kívánó munkaerő számára, a cégeknek meg segítséget nyújthat a dolgozók toborzásában és megtartásában.

Korábban írtuk