Varga Annamária elmondta: egészségügyi dolgozókat oltanak. Most nagyrészt külső egészségügyi szolgáltatók dolgozóit oltják. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának dolgozóinak nagy része pedig már a második oltását kapja meg.

Hirdetés

Kitért arra is, hogy a külső szolgáltatók egészségügyi dolgozói call centeren keresztül, több telefonszámon, illetve emailben tudnak jelentkezni a Honvédkórházba oltásra.

Az oltóközpont vezetője azt mondta: ezen héten sajnos kevesebb vakcinát kapnak, mint korábban.

Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója a hét elején az MTI-nek adott interjújában azt mondta: 3833 munkavállalójuk közül 460-an estek át a fertőzésen három hónapon belül. Őket leszámítva, jól állnak az átoltottsággal. Annak a dolgozónak, aki nem kéri az oltást, erről nyilatkoznia kell – mondta a főigazgató, kiemelve: tájékoztatókkal, bátorító kampányokkal motiválják a dolgozókat, hogy kérjék az oltást. A főigazgató szerint ez nekik „erkölcsi kötelességük”.

Korábban írtuk

„A kórházba az emberek azért jönnek, hogy gyógyuljanak, nem azért, hogy az egészségügyi személyzettől vírusfertőzést kapjanak, pláne nem egy olyan vírusfertőzést, ami megelőzhető” – jelentette ki.