Botrányosra sikerült Költségvetési Bizottság ülése, ahol a gyáva fideszesek nem engedték felszólalni az ellenzéki polgármestereket és a szakszervezeti képviselőket!

Kövesd élőben Varju László sajtótájékoztatóját a botrányosra sikerült Költségvetési Bizottság ülése után, ahol a gyáva fideszesek nem engedték felszólalni az ellenzéki polgármestereket és a szakszervezeti képviselőket!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 17. Juni 2020
Hirdetés

Varju László, a bizottság ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a büdzsé alapvetően határozza meg az emberek életét, a kormány ehhez képest a „gyengeség és a gyávaság költségvetését hozza be” egy olyan időszakban, amikor lehetőség lett volna az érdemi változtatásra.

A képviselő arra is emlékeztetett, hogy az ellenzék a szerdai ülésre több társadalmi csoport, munkavállalói képviselet és önkormányzat vezetőjét is meghívta, de a kormánypárti képviselők nem szavazták meg, hogy a meghívottak felszólalhassanak. Ezzel 2,5 millió ellenzéki szavazó „véleményét igyekeztek lesöpörni” – fogalmazott Varju László.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke bírálatként azt mondta, hogy Szűcs Lajos, a költségvetési bizottság fideszes alelnöke már előző este jelezte, a kormánypárti többség nem támogatja a polgármesterek és a szakszervezeti vezetők felszólalását.

Korábban írtuk

Ez sokat elárul a módszer gyakorlóiról – közölte a DK frakciójának politikusa, hozzátéve, Szűcs Lajos olyan időpontban küldte ki levelét, amikor már minden meghívott arra készült, hogy másnap reggel elmondhatja a véleményét.

A szerdai ülés globális tanulsága és üzenete az, hogy ez a kormány nem kíván mindenki kormánya lenni – jelentette ki.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) is azt emelte ki, hogy a bizottság kormánypárti többsége nem adta meg a polgármestereknek és civil szervezeti vezetőknek a felszólalás lehetőségét.

A Jobbik 456 módosító javaslatot nyújtott be – hívta fel a figyelmet a képviselő. Elmondta, hogy ő maga kilenc indítványt kért ki külön szavazásra, de azokat „egészen elképesztő” indokokkal utasították el.

A javaslatokat sorolva a bérlakásfejlesztési programot és a 29 év alattiak szja-mentességét említette. Hozzátette, hogy a kormányzati kommunikációra szánt források terhére növelnék az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Tanoda program támogatásait és visszaállítanák a határőrséget.

A kormány nem a magyar emberek érdekeit szolgálja, nincsen más célja, mint a polgárok megtévesztése – mondta.