Fotó: MTI, Demokrata (szerk.)
Hirdetés

Csárdi Antal arról beszélt, hogy a települések élhetőségét súlyosan veszélyezteti a klímaválság. Nem szabad amellett elmenni, hogy a kormány az elmúlt hetekben, hónapokban és években folyamatosan kiüresíti az önkormányzatiságot – hangoztatta. Szerinte az önkormányzatoknak nem elég üzemeltetni egy-egy települést, a szükséges fejlesztéseket is el kell végezni. Példaként hozta a vízközművek megújítását, ami olyan ütemmel zajlik, hogy cseréjéhez 200 évre lesz szükség, és kitért a csatornahálózat hiányosságaira is.

Megjegyezte: a klímaváltozás a városok, és kisebb települések lakásállományát is nagyon súlyosan terheli. A városrehabilitáció 2010-ig nagyon jól működött, a kormány azonban ennek keretét is megszüntette – állította, figyelmen kívül hagyva például a nagyléptékű józsefvárosi városrehabilitációs programot (pl. Corvin-negyed), amely éppen a fideszes vezetés alatt valósult meg.

Nacsa Lőrinc (KDNP) viszonválaszában rámutatott, hogy Csárdi Antal azokat az anarchistákat nevezte elkötelezett hősnek, akik tábora nemrég leégett, ezzel egy ősfa súlyos sérülését előidézve.