Eldar Aliev, a Nemzeti Balett új, megbízott igazgatója bejelentette, hogy társulata is részt kíván venni a karitatív rendezvény fellépőinek sorában. A gálán négy nemzetközi hírű énekesnő: Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Rost Andrea és Tokody Ilona, valamint Banda Ádám hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész szerepel az Operaház zenekarának kíséretével, Győriványi Ráth György vezényletével.

Eldar Aliev világhírű balettművész és koreográfus a gálával kapcsolatban kiemelte: „Egy jó szülő a kezdetektől arra tanítja gyermekét, hogy az életnek fontos része a könyörületesség. Ha a világ bármely részén történik valami szörnyűség, teljesen természetes, hogy együttérzünk, segíteni szeretnénk – ez a normális emberi reakció. A Magyar Állami Operaház jótékonysági gálája felhívás a rászorulók támogatására és kiváló eszköz arra, hogy ne engedjünk teret a közönynek.”

A Magyar Nemzeti Balett szólistái megtiszteltetésnek veszik, hogy művészetükkel hozzájárulhatnak az est sikeréhez és ezáltal a rászorulók támogatásához. A társulatból kilenc pár lép színpadra a március 5-ei estén, az első magántáncosok közül többek közt a Kossuth-díjas Popova Aleszja és Vladimir Arhangelszki.