Csehov Leánykérés és Medve című egyfelvonásosát Funk Iván rendezésében tűzik műsorra. A produkciót a premiert követően augusztus 7-én és 21-én is láthatják a nézők – közölték az alkotók az MTI-vel.

Az előadás belépődíj nélkül látogatható, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A két egyfelvonásost a tavon, az egyik stégen játsszák el a színészek, a közönség emellett a partról is láthatja az alkalmi társulatot, amelyet Funk Iván rendező hívott össze a darab színrevitelére. Az előadásban Dobra Mária, Miklós Marcell, Darabont Mikold és Dióssi Gábor szerepel, a dramaturg Selmeczi Bea.

A Csehov-darabokat az Art on Lake – Művészet a tavon című kiállításhoz kapcsolódva mutatják be. A Szépművészeti Múzeum vízi tárlata 15 ország 26 művészének munkáját vonultatja fel. A víziszobor-kiállítás szeptember 4-ig ingyenesen tekinthető meg a partról és a Millenniumi-hídról, de az érdeklődők délelőtt 10-től sötétedésig akár csónakokat is bérelhetnek.

A Szépművészeti épületében jelenleg a Nyolcak című kiállítás és a Múmiák testközelben elnevezésű tárlat látható; a múzeum így az állandó gyűjtemény mellett időszaki rendezvényein keresztül is áttekintést nyújt az ókortól a kortárs művészetig.

(MTI)