Németh Szilárd és Borbély Lénárd a lapnak elmondták: hat éve próbálják felhívni az önkormányzat és a hatóságok figyelmét arra, hogy Budapest XXI. kerületében, egy fejlesztésre kijelölt területen elviselhetetlen körülmények, tolvajok, kétes elemek és illegális szemétlerakók zaklatása között kénytelenek élni a családok.

– A hatóságok, és az önkormányzatok illetékesei ez alatt az idő alatt eddig csak egymásra mutogattak. Az MSZP-SZDSZ-es vezetésű főváros szerint a hasonszőrű vezetésű csepeli önkormányzat a felelős a hulladékhegyek eltakarításáért, a csepeli vezetők szerint pedig pont fordítva van, a csepeli önkormányzaté a felelősség. Látható, hogy sem Demszky Gábor, sem Hagyó Miklós vagy Horváth Csaba, sem Tóth Mihály csepeli polgármester, Szenteczky János Csevak Zrt. vezér, és Podolák György, a terület parlamenti képviselője nem kívánnak tenni Budapest és Csepel szégyenfoltjának eltüntetéséért hangsúlyozta Borbély Lénárd Fidesz-KDNP-s önkormányzati frakcióvezető.

Németh Szilárd elmondta: 2004 óta számtalan esetben tartott a Fidesz sajtótájékoztatót erről a problémáról.

– A sajtótájékoztatóink után kétszer irtották az út menti parlagfű-erdőt, talán kétszer elvitték az illegálisan lerakott szeméthegyeket. Ennyit sikerült elérnünk. Csakhogy ez édeskevés, az itt élők nevében sem fogadhatjuk el, hogy itt hat éve csak a cinikus egymásra mutogatás megy a főváros és Csepel MSZP-s urai között. A választások előtt egy hónappal meg összekaparják a szemét nagyját, s megint belehazudják az emberek képébe az út megépítését. Ebből nekünk csepelieknek egyszer és mindenkorra elegünk van, azt akarjuk, hogy kerüljenek elő a felelősök, vonják őket felelősségre, és tűnjenek el végleg a közéletből – mondta el Németh Szilárd.

A Csepel.info úgy tudja, egy a családjával ott lakó asszony is odament a nyilatkozókhoz, és elpanaszolta, hogy többször is bejelentést tett az illegális szemetelőkről, akik esetenként a házuk kapujában, az ablak alá döntötték ki a hulladékot. Nem győzik irtani a rágcsálókat, melyek főleg ilyenkor tavasszal özönlik el a kerteket, lakásokat. Mint mondta, még a szemetelők rendszámát is felírta, bejelentette a hatóságoknál és a Csevaknál, mégsem történt semmi.

A sajtótájékoztató után Németh Szilárd és Borbély Lénárd a Csepeli Rendőrkapitányságra ment, ahol közösen tették meg a feljelentésüket, melyhez a helyszínen az elmúlt években készült több száz fotót is csatoltak.

(Csepel.info)