Folyamatosan javul a kedd este brutálisan megvert Csintalan Sándor állapota, aki még a kórházban is rendőri védelem alatt áll. A Hír TV műsorvezetője lapunknak adott interjújában megdöbbentő vallomást tett. Kiderült, hogy évekkel ezelőtt édesapját is brutálisan megverték. Az idős férfi túlélte a támadást, ám később a súlyos bántalmazás miatt életét vesztette. Csintalan Sándor saját megverése mögött a részben a baloldal által szervezett és pénzelt szélsőjobboldalt gyanítja. Az MSZP egyik volt vezetője arról is beszélt, hogy van egy széf, ahol olyan iratokat őriz, amelyek számára felérnek egy életbiztosítással.

Kötés a fején, zúzódás a kezén és a lábán, láthatóan fájdalmat okoz a legkisebb mozdulat is, de kötelező a kérdés: hogy van? – Fizikailag, hála istennek, javuló tendenciát mutatok, már nagy nehezen el tudok menni a vécéig, ami nagy szó. Szerencsére, úgy tűnik, elmúltak a nagyobb veszélyek.

– Lelkileg hogy viseli a történteket? – Mentálisan most nagyon hullámzó az állapotom. Felmegy az adrenalinszintem, aztán rájövök, hogy megúsztam. Érdekes módon ez a hatalmas felszabadultság azt eredményezi, hogy nagyon könnyen beszélek a történtekről. Először éreztem igazán, menynyit számít az, hogy vannak kollégák, barátok és a közönség. Rémisztő volt, hogy azokat az embereket, akikkel sokszor pörlekedek, illetve akik sokszor pörlekednek velem, elveszíthetem.

– Aludni tudott? – Az első nap egyáltalán nem. Altatóval másnap hajnalban azonban már sikerült. Azóta rémesen érzem magam. Többször arra riadtam fel, hogy ezek az emberek botokkal, fekete ruhában, csuklyában jönnek felém, majd ütlegelni kezdenek. Az első ütés nagyon fájt, az visszatér.

– A családja miként élte meg a történteket? – Őket is megviselték az események. A fájdalom és a félelem bennem maradt, és most nagyon féltem a családomat. Az esetemben egyszerűen nem volt rablási szándék. Látható, hogy ennek döntően érzelmi, indulati, politikai és még ki tudja, milyen okai voltak. Éppen ezért a családomat is veszélyben érzem. Mindig utáltam a festett vérzéseket. Ezzel azt akarom mondani, hogy számtalanszor jelentek már meg hírek arról, hogy ezt vagy azt a politikust megfenyegették. Vannak közöttük olyanok, akik ezzel kérkedtek. Én az ilyen természetű fenyegetésekről sosem beszéltem. Most azonban jelentősen megváltozott a helyzet.

Villányi Károly

(További részletek a szombati Magyar Nemzetben)