Januárban húszezer, ma 15 ezer pedagógus nem vette fel a munkát, ez a pedagógusok 13 százalékát jelenti. A számok azt mutatják, hogy a januári munkabeszüntetéshez képest márciusban már ötezerrel kevesebben csatlakoztak a pedagógus sztrájkhoz – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Miután a pedagógus szakszervezetek kevesellték a kormány januárban végrehajtott tízszázalékos béremelését, január 31-re kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek, majd mivel ez nem vezetett eredményre, március 16-ra már határozatlan ideig tartó munkabeszüntetést jelentettek be.

A pedagógus-szakszervezetek által tudatosan a választási kampány időszakára szervezett jogszerűtlen akciók sértik a gyerekek és a szülők érdekét, a járvány és a sok hiányzás miatt így is sok teher hárult rájuk – emelte ki egy korábbi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely továbbra is kéri a szakszervezeteket és az aktivistákat, legyenek tekintettel a gyermekekre és a szülőkre.

A pedagógus szakszervezetek annak ellenére is ragaszkodnak a jogellenes sztrájkhoz, és arra kérik a szülőket, ne vigyék iskolába a gyermekeiket hogy a Fővárosi Ítélőtábla korábban kimondta: csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk, vagyis az iskoláknak a sztrájk idején is biztosítaniuk kell a gyermekfelületet és az oktatást és mindezt az alapvető jogok biztosa is megerősítette.

Az eredeti cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk