Karácsony Gergely főpolgármester kifejezetten büszke a Lánchíd felújítására, erről közösségi oldalán is kifejtette a véleményét. Bejelentette, hogy december közepétől szabad az átkelő a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára.

Hirdetés

„Az eredeti ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad a Lánchíd felújítása. Ez már önmagában is említésre méltó, mert mifelénk nem így szoktak menni az ilyen hatalmas beruházások. De ez, a Lánchíd felújítása, fővárosi beruházás”

– emelte ki.  

A Magyar Nemzet beszámolója szerint arról már elfelejtett említést tenni, hogy valójában másfél éves csúszással, és több mint ötmilliárd forinttal drágábban készül a rekonstrukció. Sőt, a Budapesti Közlekedési Központ közbeszerzési bírságot kapott a beruházás miatt.

Tarlós István korábbi főpolgármester a lapnak adott interjúban kifejtette: megválaszolhatatlan kérdés az, hogy a Lánchíd felújítása miért csúszott másfél évet, arra egyszerűen nem lehet magyarázatot találni. Szerinte a munkálatok úgy elő voltak készítve, hogy azokat csak el kellett volna kezdeni. A Tarlós István idején kiírt tendert Karácsony Gergely – megválasztását követően – 2020 elején visszadobta. Korábban pedig Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ és a BKK korábbi vezérigazgatója hívta fel a figyelmet arra, hogy a felújítás több mint ötmilliárd forinttal drágult.

– A főpolgármestertől már megszokhattuk a csúsztatásokat, még akkor is, ha azok a tényekkel egyértelműen cáfolhatók. A tények márpedig a következők: egyrészt a Lánchíd felújítása nemcsak ötmilliárd forinttal drágábban, hanem csökkentett műszaki tartalommal valósul meg. A Váralagutat és a Széchenyi István teret pedig – ellentétben a Tarlós István idején kiírt közbeszerzéssel – nem újítják fel

– fogalmazott Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzet megkeresésére. Szerinte a Karácsony Gergely-féle városvezetés miatt csúszott a kivitelezés, mert elvetették az előző városvezetés által kiírt közbeszerzési eljárást, és egy újat bonyolítottak le.

– Ezeknek a tényeknek a tükrében nevetséges a főpolgármester azon állítása, hogy a Lánchíd felújítása a tervezett költségeken belül és az ütemtervnek megfelelően alakul

– tette hozzá a frakcióvezető.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk