Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, archív
Hirdetés

Az oknyomozó portál cikkében kiemeli, hogy mivel Czeglédyt korábban adócsalás és okirathamisítás miatt kétszer is elmarasztalták, visszaesőként, és főként a bűnszervezetben való elkövetés miatt akár 20 évet is kaphat.

Szerdán és csütörtökön két fontos tárgyalási nappal folytatódik a Czeglédy Csaba és társai ellen, bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken. A szerdai napon a büntetőper egyik kulcsfiguráját, A. Zoltánt hallgatják ki vádlottként, majd csütörtökön magát Czeglédy Csabát. Mint a Pesti Srácok megjegyzi, ezzel a bíróság a vádlotti kihallgatások végére ér, és információik szerint A. Zoltán és Czeglédy is vallomástételre készül.

Bár a Czeglédy-ügyben 2019 februárjában már vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség, és a büntetőper még abban az évben, 2019 júniusában elkezdődött, Czeglédy, a vád szerinti bűnszervezet vezetője az elmúlt két évben vádlottként még nem állt a bírói tanács elé, hogy kihallgathassák.

Korábban írtuk