Hiba volt Orbán Viktort bírálni, amiért szögesdrótos kerítést építtetett Magyarország határán 2015-ben” – mondta tegnap Mattias Tesfaye, a szociáldemokrata dán kormány bevándorlásügyi minisztere – vette észre a Magyar Nemzet. Az etióp származású politikus szerint nem ismétlődhet meg 2015, amikor Európa nem volt képes megvédeni saját külső határait, a bevándorlók pedig az autópályákon bóklásztak.

Hirdetés

Támogatjuk, hogy erős határvédelmünk legyen. Nem csupán Európa és az Európával szomszédos országok között, de például Törökország keleti és Tunézia déli határánál is

– tette hozzá Mattias Tesfaye, mondván: Dánia támogatni fogja ezeket az országokat az illegális bevándorlással szembeni fellépésükben. A miniszter szerint nem a humanitárius segítség és az Európát védő falak közül kell választani, hanem mindkettőt.

Nem kerülhetünk olyan helyzetbe Európában, hogy két választási lehetőségünk legyen: segítünk-e a menekülőkön vagy megőrizzük-e az európai jóléti államokat. Mindkettőre van lehetőség. Erről szól a találkozónk is

– utalt az uniós belügyminiszterek tegnapi ülésére, amelyen az afganisztáni helyzetet és az onnan induló migrációs és menekülthullám kezelését vitatták meg.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!

Korábban írtuk