„Megölték, nem lett öngyilkos! Nem mondom el, hogy kire gyanakszom, de tudom, hogy ki tehette. Volt egy üzleti csoport, aminek ő is a tagja volt, s ezzel párhuzamosan több vállalkozásban is részt vett. Ebből a vállalkozói körből kerül ki az a valaki” – fogalmazott sejtelmesen Daróczi József a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén, ahol megdöbbentő részletekről számolt be fia halálával kapcsolatban. A beszélgetés során a korábbi találgatásokat is cáfolta, miszerint Joci depressziós volt, vagy anyagi gondokkal küzdött volna.

„Claudia kinn volt nálunk Csepelen. Hubert, Joci volt barátja kísérte el, de nem tudom, hogy miért vele jött ki. Az viszont gyanús volt, hogy minden egyes kérdésemre Hubert válaszolt, nem pedig Claudia, pedig ő nem volt olyan állapotban, hogy ne tudjon válaszolni. A helyszínen én nem jártam éjjel, csak a lányaim. A fiam ruháit nemrég kaptuk meg, amin vannak jelek: az inge véres volt. Tudomásom szerint pedig egy fulladásos öngyilkos nem vérzik” – következtetett az édesapa, aki már csak a jegyzőkönyvekre vár, s ezután valószínűleg nyomozást indít fia halálával kapcsolatban, gyilkosság gyanújával.

„Ha a rendőrség csak közigazgatási eljárásként vizsgálja az ügyet, feljelentést teszek és a temetés után elkezdek nyomoztatni. Claudia, a fiam édesanyja és én is veszélyben vagyunk. Ha bármelyikünkkel történik valami, akkor az egyértelmű bizonyíték arra, hogy megölték a fiamat” – mondta Choli Daróczi, akit Hajdú Péter megkért arra, írja le egy papírra a feltételezett gyilkos nevét, s ezt a lapot a műsorvezető át is adta egy ügyvédnek, minden eshetőségre felkészülve.

(STOP)