Példátlan, hogy valakik behatolnak magánemberek levelezésébe – jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában annak kapcsán, hogy tegnap nyilvánosságra hozták Bokros Lajos egy, az elnökségnek írt levelét, melyben a párt kormányfőjelöltje a sorok rendezésére szólított fel.

Dávid Ibolya cáfolta, hogy Bokros visszalépését helyezte volna kilátásba. Azt írta meg, hogy elkeseredett, és február 28-ig be kellene fejezni a lényegtelen belső ügyeket – szögezte le a fórum vezetője.

Beszélt arról is, hogy már Bokros levelének feltörése előtt összehívták a választmányt, s elindult egy folyamat, melynek célja elérni, hogy a pártban a belső ügyek ajtón belül maradjanak.

Az MDF sajátossága, hogy a véleményükkel kisebbségben maradó emberek folyamatosan a nyilvánossághoz fordulnak Mindig vannak olyanok, akik külső segítséggel gyengíteni akarják az MDF-et – mondta Dávid Ibolya.

Nem befolyásolja az SZDSZ és az MDF együttműködését a fórum körül kipattant botrányok – szögezte le Retkes Attila, a liberálisok elnöke. Hangsúlyozta: biztos abban, hogy Bokros Lajos parlamenti tényező lesz.

(hirado.hu)