Ha az MDF a június 7-i EP-választáson sikeres lesz, az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy június 8-a után újjáalakuljon a párt frakciója a parlamentben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a demokrata fórum vezetője, aki szerint a független képviselők közül most is lenne ember, de a párt jelenleg az EP-kampánnyal van elfoglalva, nem pedig a frakcióalakítással.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: pártja komoly árat fizetett azért, amiért vállalta, hogy legyen vége a hisztérikus, mellébeszélő, az embereket félrevezető politikának, és kiállt a Reformszövetség, valamint saját, a realitásokra épülő válságkezelő programja mellett.

A politikus törvényszerűnek nevezte, hogy „egymásra talált” a Reformszövetség javaslata, az MDF válságkezelő csomagja és Bokros Lajos A reformok kritikus tömege című tanulmánya.

Az a célunk, hogy a sok törésvonal, amely szétválasztja a magyarokat egy nagy törésvonallá alakuljon át, és a demagógok, illetve a józan realisták között jöjjön létre – hangoztatta Dávid Ibolya, aki szerint „a fejéről a talpára kell állítani a magyar politikát, és apró lépésekkel kell elindulni egy normális polgári demokráciában kialakult konzervatív gazdaságpolitika irányába”. Az MDF elnöke bízik abban, hogy a június 7-ei EP-választás felgyorsítja ennek a törésvonalnak a létrejöttét.

(InfoRádió)