Hirdetés

Mérő László matematikus fenti Facebook-bejegyzésével kapcsolatban – amelyben többek közt azt írja, „Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol” – a politológus kifejtette:

A választási csalás elmélete mindig is egy hazugság volt a baloldal részéről, hiszen sem 2010-ben, sem 2014-ben, sem pedig 2018-ban nem csalással nyert a Fidesz-KDNP, hanem az emberek többségének akaratából, demokratikus úton. Ezért is volt vakvágány, hogy erre építette fel a baloldal a kommunikációját. Az pedig, hogy a belpesti liberális értelmiség találkozott a vidékiekkel, igazán megdöbbentő lehetett számukra, hiszen a jelek szerint ezek az emberek nem nagyon jártak eddig Budapesten kívül. Az általuk felfestett kép azonban egyáltalán nem írja le a valóságot, és megdöbbentő látni, ahogyan a vidéki embereket támadják amiatt, mert többségükben jobboldaliak.

Hozzátette: „az ország egyik leggazdagabb részének számító Győr-Moson-Sopron megyében a Fidesz ugyancsak tarolt, márpedig ott egyáltalán nem szegény emberek élnek, sokszor jobbak a körülményeik az ottaniaknak, mint Budapesten”.

A teljes interjút IDE KATTINTVA az Origón olvashatják el.

Korábban írtuk