Deák Dániel posztja Szabó Tímea azon állításával kezdődik, miszerint már százezer feletti számban van vakcina Magyarországon. Az elemző elmondása szerint, azonban eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé (egy embert kétszer kell oltani). Kedden pedig újabb 39 ezer ember számára elegendő érkezik oltóanyagból.

Hirdetés

‼Így hazudozik és terjeszt álhíreket Szabó Tímea élő adásban‼Az állítások és azok cáfolatai:❌Szabó Tímea azt…

Posted by Deák Dániel on Monday, January 11, 2021

Szabó Tímea második hazugsága arról szólt, hogy lassan halad az emberek beoltása. A képviselő asszony tudomása szerint eddig csak „öt-tíz-húszezer” embert oltottak be Magyarországon, illetve szerinte oltási terv sem létezik. Deák Dániel szerint a valóság szemben áll Szabó Tímea állításával, ugyanis nemcsak oltási terv létezik, hanem rendkívül gyorsan megy a rendelkezésre álló oltóanyagok felhasználása is. Eddig közel 60 ezer embert oltottak be, először az egészségügyi dolgozókat, illetve az idősotthonokban lakók kerültek sorra. A veszélyeztetett csoportok oltása hétvégén is folyamatos volt.

Az elemző posztjában kitért arra is, hogy Magyarország az EU gyorsan oltó tagállamai közé tartozik, olyan fejlett államokat előztünk meg, mint Belgium, Hollandia, Franciaország vagy Norvégia. Deák Dániel erről két nappal korábban szinten megosztott egy bejegyzést az oldalán.

Szabó Tímea arról is beszélt az ATV műsorában, hogy míg Izraelben már több százezren megkapták az oltást, addig Magyarországon a kormány hibája miatt csak pár ezren. A pár ezres oltottsági adatra adott cáfolat után Deák Dániel rámutatott arra is, hogy a vakcina beszerzése valóban mellékvágányra siklott, mindezért azonban az EU késlekedése tehető felelőssé. Deák Dániel állítása szerint keveset, későn és rossz helyről rendeltek az EU megbízottjai. Az elemző emlékeztetett arra is, hogy nemrég Markus Söder bajor miniszterelnök is beszélt az elhibázott EU-s vakcinabeszerzésről. A német politikus szerint nehéz lesz elmagyarázni a választóknak azt, hogy bár Németországban egy nagyon jó vakcinát gyártottak, ennek ellenére az EU miatt máshol mégis gyorsabban oltanak. Izrael, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és a szintén nem EU tag Izland is jelentősen lehagyta az uniós országokat. Ha az EU sikeresebb beszerzési politikát folytatott volna, akkor már lényegesen szélesebb társadalmi csoport élvezhetne védettséget a koronavírussal szemben.

Szabó Tímea egy összeesküvést leleplező teóriával is igyekezett szórakoztatni az ilyen jellegű tartalmakra fogékony nézőket. Véleménye szerint ugyanis a kormány szándékosan nem oltatja be az embereket, mert a veszélyhelyzet meghosszabbítására törekszenek. Ezzel az ármánnyal akarják meggátolni, hogy az ellenzék tüntetéseket szervezzen, illetve az előválasztások megtartását is meg akarják akadályozni.

Korábban írtuk

Az ilyen jellegű állításokat nehéz cáfolni, éppen úgy, mint általában az összeesküvés-elméleteket. Szabó Tímea állításai ugyanis tökéletesen összecsengenek azokkal az elméletekkel, miszerint a titkos világkormány a vírushelyzetet használja fel arra, hogy teljesen uralma alá hajtsa a lapos Föld népességét.

Deák Dániel az elemi logikához ragaszkodva cáfolta Szabó Tímeát, amikor elmondta, hogy a kormánynak az az érdeke – ahogyan egyébként minden normális embernek –, hogy a lehető leghamarabb vége legyen a járványnak, újra tudjon indulni az élet és a gazdaság. Az oltási kampány folyamatosan arról tájékoztatja az embereket, hogy miként juthatnak hozzá az ingyenes oltáshoz. Nagyon fontos ugyanis, hogy a lakosság minél nagyobb arányban át legyen oltva, mert csak így lehet biztonságosan lazításokat bevezetni. Deák Dániel kiemelte azt is, hogy ezt a törekvést gáncsolja az ellenzék, amikor oltásellenes hangulatkeltés folytat és bizonytalanságot kelt a lakosságban.

Szabó Tímea nem először esik áldozatul annak, hogy szavait az igazsággal ütköztetik. Igaz legutóbb Mellár Tamás is segített neki lebukni.

Orbán Viktor győzelme

‼️‼️Ha nem teljesen érted, hogy miről is szólt a vétó és mit jelent pontosan Orbán Viktor győzelme, akkor ez a Te videód‼️‼️‼️🔥👉🏻21 percben minden, amit érdemes tudni az EU-s pénzekről.

Posted by A Riporter on Sunday, December 13, 2020