Demszky Gábor a politikai visszatérésen gondolkodik – nyilatkozta a 24.hu-nak.

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

Demszky Gábor Nagy Józsefnek adott interjújából kiderül, az egykori főpolgármester a visszatérés gondolatával kacérkodik. Régi kampánycsapata segítségével akár a főpolgármester-választáson is indulna független jelöltként.

– Hogyan kell kampányolni?

– Úgy, hogy minden nap rólad szól.
 

– Ön hogyan csinálná, hogy minden nap önről legyen szó?

– Erről most még ne beszéljünk.
 

– Min mosolyog?

– Semmi, semmi.
 

– Csak nem az jár a fejében, hogy jövő ősszel ön lenne az ellenzéki főpolgármester-jelölt?

– Elárulhatom, gondolkodom, hogy ismét beszállok a politikába. A pártok nem érdekelnek, de függetlenként hajlandó lennék indulni.
 

– Főpolgármester-jelöltként?

– Még nincs döntés. Ha lesz mögöttem intellektuális és tárgyi erő, indulok. És jönne velem a régi csapatom. Olyan stratégiai tervezőm volt nekem, mint Atkári János, őt biztos visszahoznám.”

Demszky Gábor legutóbb akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor Heller Ágnes társaságában múlatta az időt Horvátországban új feleségével. Emlékezetes volt még a választások idején bemutatott szürreális riporterkergetése, amikor is egy ásványvizes palackkal vette üldözőbe az ECHO TV riporterét, Bohár Dánielt.

Erről az incidensről annyit tudott mondani a 24.hu-nak:

Csak spricceltem rá, hahaha.

Demszky Gábor furcsa közeledését az ECHO TV munkatársaihoz már korábbi alkalmakkor is megcsodálhattuk, mostani interjújában ezt tudatos, bevált védekezési módszerként jellemzi, amelyet a „sajtó kutyáival” szemben vet be.